2024 emekli zammında resmi açıklama! Seyyanen zam var mı?

10 bin TL maaş alan emeklilerden 'seyyanen zam' talebi gelmeye devam ediyor. Yerel seçim öncesi emeklilere zam yapılacağı iddiaları sık sık gündeme gelirken zam iddialarına cevap gecikmedi

2024 emekli zammında resmi açıklama! Seyyanen zam var mı?
Yayınlanma Tarihi : 26 Mart 2024 23:14

Türkiye gündeminden emekli maaşları konusu düşmüyor. Sık sık muhalefet ve emekli dernekleri tarafından gündeme getirilen seyyanen zam iddiasına iktidar son noktayı koydu. Herhangi bir çalışma yok!

Türkiye'de en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak güncellendi. Ancak bu durum emeklileri rahatlatmaya yetmedi. Yüksek enflasyon nedeniyle market fiyatları, faturalar ve birçok gider kalemi uçmuş durumda. Muhalefet sık sık ek zam taleplerini gündeme getiriyor.

İktidar kanadından açıklama var

En düşük emekli maaşına zam yapılacağına dair iddialara AK Parti'den açıklama geldi. NTV'de yer alan habere göre; AK Parti'den yapılan açıklamada herhangi bir zam çalışmasının yapılmadığı bildirildi 

311b1b3d643b9fc9baf5536e6c5a8376.jpg

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zam tartışmalarına son noktayı koydu. Güler, katıldığı bir televizyon programında, emekli zammına ilişkin herhangi bir çalışmaları olmadığını söyledi .Meclis'in ara tatilde olduğunu belirten Güler, "Bizim biraz bu tür sözleri söylerken insanlarımızı da üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyeti sergilememiz lazım" dedi.

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN? 

Emekli maaşlarına Temmuz ayında zam yapılacak. Emekliler ise maaşlarının en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ediyor. Türkiye'de asgari ücret 17000 TL üzerinden ödeniyor. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL.