Dünya Bankası, İki Yıl İçinde Dünyanın En Hızlı Büyüyecek Bölgesini Açıkladı

Dünya Bankası (The World Bank), Güney Asya bölgesi ekonomisinin Hindistan öncülüğünde bu yıl yüzde 6 büyüyeceğini öngördü.

Dünya Bankası, İki Yıl İçinde Dünyanın En Hızlı Büyüyecek Bölgesini Açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 02 Nisan 2024 23:20

Dünya Bankası'nın Güney Asya ekonomisi hakkındaki raporu, bölgenin gelecek iki yıl içinde dünyanın en hızlı büyüyen bölgesi olmaya devam edeceğini öngörüyor. 

Raporda, Hindistan'daki güçlü büyümenin bu durumda büyük rol oynadığı ve diğer Güney Asya ekonomilerinde de büyümenin hızlanacağı belirtildi. Ayrıca, Hindistan'ın öncülüğünde Pakistan ve Sri Lanka'da toparlanmanın etkisiyle bölgenin bu yıl %6 büyüme oranına ulaşması bekleniyor. 2025 yılında ise bölgenin büyüme hızının %6,1 olması öngörüldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kalıcı yapısal zorlukların sürdürülebilir büyümeyi tehlikeye attığına işaret edilen raporda, bölgenin istihdam yaratma ve iklim şoklarına müdahale kabiliyetini engellediği ifade edildi.

Raporda, güçlü görünümün aldatıcı olduğu, çoğu ülkede büyümenin hala salgın öncesi seviyelerin altında ve kamu harcamalarına bağlı kaldığı aktarıldı.

İstihdam artışının çalışma çağındaki nüfus artışının gerisinde kaldığına işaret edilen raporda, bölgenin demografik getirisinden tam anlamıyla yararlanamadığı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :