Emeklilere sevindiren müjde; Bu geceden itibaren indirim başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklileri ilgilendiren yüzde 10 indirim müjdesini duyurdu

Emeklilere sevindiren müjde; Bu geceden itibaren indirim başlıyor
Yayınlanma Tarihi : 29 Mart 2024 19:59

 Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle demir yolu yolcu taşımacılığında alınan önlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ulaşımın en temel ihtiyaçlardan birisini oluşturduğuna işaret eden Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini anımsattı.

Uraloğlu, trenlerde emeklilere yönelik ayrıcalıklar sağlandığına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Emeklilerimizin fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile sosyal ve kültürel yönden zenginleşmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim işbirliğiyle seferber ediyoruz. Bu kapsamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı tren ile ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece emeklilerimizin ulaşım ihtiyacına katkı sunarken bir nebze de olsa seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz."

Emeklilerin, Türkiye Yüzyılı'nın emektarları olduğunu bildiren Uraloğlu, "Emeklilerimiz, alın ve akıl terleriyle ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayan, tecrübelerinden her zaman yararlandığımız önemli bir kesimdir. İkinci baharlarında rahat etmelerini sağlamak için yerel yönetim ve diğer bakanlıklarla koordinasyon içinde iyi uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :