Emeklilerin banka hesaplarına nakit olarak ödendi.. SGK'dan açıklama yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ramazan Bayramı dolayısıyla emeklilere yapılan ödemeyle ilgili açıklama yaptı.

Emeklilerin banka hesaplarına nakit olarak ödendi.. SGK'dan açıklama yapıldı
Yayınlanma Tarihi : 14 Nisan 2024 00:18

Milyonlarca emekli nakit olarak bayram ikramiyesini aldı. 2018 yılından itibaren ödenen emekli ikramiyeleri yılda iki kez nakit olarak emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Ramazan bayramı nedeniyle Türkiye genelinde 15 milyonu aşkın emekli ikramiye ödemesi aldı. Kurban bayramı öncesinde de emeklilere ödeme yapılacak.

EMEKLİLERE NE KADAR ÖDEME YAPILDI? 

Anadolu Ajansı muhabiri Özcan Yıldırım'ın derlediği habere göre; Emeklilerin refahını artırmak için 2018'de uygulanmaya başlayan bayram ikramiyesiyle emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödeme yapılıyor.

İkramiye 2018'de her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlanırken, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya, bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi.

SGK, bu Ramazan Bayramı'nda 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41,3 milyar lira ikramiye ödedi.

Bu rakamla birlikte uygulamanın başladığı 2018'den bugüne kadar SGK tarafından toplam 166,2 milyar lira ikramiye ödenmiş oldu.

TEMMUZ'DA ZAM YAPILACAK

Öte yandan emekli maaşlarına Temmuz ayında zam yapılacağı da öğrenildi. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranında enflasyon oranları belirleyici olacak. Temmuz'daki emekli zammının şimdiden yüzde 30'dan fazla olacağı görüşü hakim. Ocak ayında yapılan zam emekli dernekleri tarafından sert sözlerle eleştirilmişti. 

 

Emeklilerin banka hesaplarına nakit olarak ödendi.. SGK'dan açıklama yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :