Ünlü bebek bezi markası iflas etti! Çok sayıda ünlü isim markanın yüzüydü

İflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdi de ünlü bebek bezi markasının iflas ettiği öğrenildi

Ünlü bebek bezi markası iflas etti! Çok sayıda ünlü isim markanın yüzüydü
Yayınlanma Tarihi : 14 Mart 2024 00:16

Dünya genelindeki çok sayıda ülkede peş peşe iflaslar sürüyor. ABD, ALMANYA, FRANSA, TÜRKİYE VE RUSYA'da çok sayıda şirket iflas etmiş durumda. 

2023 yılında çok sayıda şirket iflas etmişti. Gelen son dakika haberine göre bir şirket daha iflas etti. İflas eden şirketin ünlü bir bebek bezi markası olduğu öğrenildi.

İFLAS EDEN ŞİRKETLE İLGİLİ BİLGİLER

Bloomberg'de yer alan habere göre, özel sermaye şirketi VMG Partners tarafından desteklenen Los Angeles merkezli Hello Bello iflas etti. Şirket, iflas dilekçesinde 100 milyon dolarlık varlık ve borçları sıraladı. Başvuru, şirketi alacaklılara karşı korurken, onlara geri ödeme yapmanın bir yolunu da bulmaya çalışıyor.

Yapılan açıklamaya göre evli olan Bell ve Shepherd, 2019 yılında ürünleri yalnızca Walmart Inc'de satma anlaşmasıyla birlikte markayı piyasaya sürdü. Hello Bello, enflasyon baskısı ve yüksek faiz oranlarının devam etmesi nedeniyle zor günler geçirdi.

Mahkeme belgelerine göre markanın en büyük alacaklısı, yaklaşık 22 milyon dolar borcu olan bir kağıt ürünleri tedarikçisi.

İFLAS KARARI ÇALIŞANLARA BİLDİRİLDİ

Öte yandan iflas kararının çalışanlara bildirildiği ve çok sayıda çalışanın işsiz kaldığı öğrenildi.

BORÇ KRİZİNİ TETİKLEDİ?

Dünya genelindeki şirketlerin iflas etme nedeni olarak borçlar gösteriliyor. Borç krizini pandemi ile Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın tetiklediği belirtiliyor. Çok sayıda ülke yatırımcı çekmekte zorlanıyor. Yüksek enflasyon ise birçok ülkede artarak devam ediyor. 

İlgili Haberler
Etiketler :