Ukrayna, Rusya'nın Yakın Zamanda Gerçekleştirebileceği Saldırılardan Endişeli
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Malyar, yerel televizyonların ortak yayınında yaptığı açıklamada, Rusya’nın yakında Zaporjiya’ya yeni bir saldırı girişiminde olabileceğini açıkladı.

Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgali gün geçtikçe korkutucu boyuta ulaşıyor. Milyonlarca Ukrayna vatandaşının yerinden olduğu savaş, aynı zamanda küresel çapta gıda ve enerji krizinin hızlı bir şekilde tırmanmasına neden oldu.
Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Zaporjiya yönünde ilerlediğini ve yakın zamanda saldırılarına başlayacağını açıkladı.
Anadolu Ajansı'ndan Meiramgul Kussainova'nın haberine göre; RBK Ukrayna sitesinde yer alan habere göre, Malyar, yerel televizyon kanallarının ortak yayınında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Zaporjiya yönünde en az 5 tabur taktik grubunu takviye ettiğini bildirdi.
Malyar, “Zaporjiya ve Novopavlovsk yönlerinde düşmanın Zaporjiya’ya bir saldırı gerçekleştirmesi veya birimlerimizi kuşatmak için Velika Novoselovka-Pokrovskoye yönünde sapma yapması söz konusu.” dedi.
Kaynak: