Kedinizi Banyo Yaptırırken Bilmeniz Gereken En Etkili Taktikler

Kedi dostlarımızı normalde banyo yaptırmaya gerek yoktur. Çünkü ıslanmaktan pek hoşlanmazlar. Ancak bazı durumlarda yıkamak gerekebiliyor. Peki onları sinirlendirmeden nasıl banyo yaptırılır?

Kedinizi Banyo Yaptırırken Bilmeniz Gereken En Etkili Taktikler
Yayınlanma Tarihi : 08 Nisan 2022 21:43

Sevimli, oyuncu ve meraklı minik dostlarımız kediler, diğer birçok hayvan türüne göre en temizidir. Çünkü kediler kendilerini yalayarak düzenli olarak temizler. Bu yüzden de diğer evcil dostlarımız köpekler gibi düzenli olarak yıkanmaya ihtiyaç duymazlar. Ayrıca birçok kedi yıkanmaktan hoşlanmaz. Çünkü ıslak olduklarını kendilerini pek rahat hissetmezler. Elbette yıkanmayı veya su ile oynamayı seven kediler var. Bu durumda kedi sahibi ile ilgilidir. 

Bazı durumlarda kedimizi yıkamamız gerekebilir. Bazen medikal ilaç tedavini uygularken bazen de istenmeyen yerlere girip çıktığında kirlendiği için... Peki 'Kedimi ürkütmeden ve sinirlendirmeden nasıl yıkarım?' diyorsanız sizler için cevapladık.

Kedi Yıkamanın Teknikleri

1- Kediler duş başlığından korkabileceği için, kedinizi banyo ettirmeden önce bir kova içerisine bol miktarda ılık su doldurun. Çünkü duş başlıkları tazyikli su vermektedir. 

2- Eğer var ise küvetinizin dibine 2-3 parmağı geçmeyecek şekilde su doldurun. Alıştıra alıştıra kedinizi içerisine alın ve kaçmaması için aklını karıştıracak oyuncaklarla ilgisini dağıtın. Ancak durulama ve yıkama işlemini kovadan su alarak gerçekleştirin. 

3- Küvet veya normal bir duş fark etmeksizin, tabana kalın bir havlu yerleştirin.

4- Kedinizi yıkarken nazik hareketlerle hareket ederek çene, baş ve sırt kısmına masaj yaparak onu rahatlatın.

5- Aromasız ve aromasından rahatsız olmayacak temizlik ürünleri kullanın. 

Kedi Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Kediler, diğer evcil hayvanlara kıyasla ömürleri boyunca yıkanmasa da olur. Elbette istisnai durumlar vardır. Örneğin; bazı mantar tedavilerinde kedilerin bazı özel şampuan ve suda eriyen haplar ile yıkanması gerekir. Ancak kediniz düzenli olarak dışarı çıkıyor, çamur ve çöp gibi bakteriye açık alanlarda dolaşıyorsa elbette arzuya göre yıkayabilirsiniz.  

Her hayvanda olduğu gibi kedilerinde deri üzeri kendilerine has yağ tabakalarıyla kaplıdır. Bu yağ tabakasına zarar vermek kedinizin birçok dış etkene daha savunmasız olmasına neden olur. Bu yüzden kediniz her gün dışarı da çıksa yıkamak yerine, onlar için satılan ıslak mendiler ile patilerini ve dilinin ulaşamadığı yerleri silebilir. 

Düzenli su ve mamaya ulaşan kediler, yeteri miktarda tükürük üretebildiği için kendilerini temizleyebilir.