AB'den, İsrail'e Gazze kınaması

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, AB'nin, İsrail'in Doğu Kudüs'te 1700 yeni yasa dışı yerleşime onay verilmesi nedeniyle endişe içerisinde olduğunu duyurdu.

İsrail'in Gazze'de katliamlara devam etmesiyle birlikte Avrupa Birliği'nden yeni bir açıklama geldi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki sivil kayıplar ve yıkım kadar İsrail'in yasa dışı yerleşimleri genişletme kararından da endişe duyduklarını söyledi.

İsrail'in Doğu Kudüs'te 1700 yeni yerleşim inşa etme kararını kınayan Borrell, buna ilişkin AB'nin tutumunu belirten bir bildiri hazırlığında olduklarını ifade etti.

Borrell, "Bu çerçevede Filistin yönetimine mali desteğimizin devam etmesi gerektiğini bir kez daha teyit ediyoruz." dedi.

Muhabir: Selen Valente Rasquinho-AA

DÜNYA Haberleri

Zelenskiy'nin uçağına İHA saldırısı: Son anda kuruldu!
Yumurta kabusu sürüyor! Belçika'da Salmonella salgını devam ediyor
Meksika'da büyük facia! Dini törende havai fişek kazasında 10 ölü, 64 yaralı
İtalya'da görülmemiş sıcaklık rekoru. 76 yılın en yükseği
Almanya'da sandıktan aşırı sağcı AfD zaferle çıktı