Adolf Hitler’in dağ evi yandı : Yangınla ilgili bir gözaltı

Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in ‘Kartal Yuvası (Kehlsteinhaus)’ diye bilinen dağ evinde yangın çıktı, meydana gelen yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Ulusal Post - Almanya ve Avrupa tarihinin en korkunç diktatörlerinden biri olan Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in kafa dinlemek için kullandığı dağ evinde yangın çıktı. Yıllardır korunan dağ evinde çıkan yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Bavyera polisi, Alpler’de bulunan ev için dün (23 Ekim) yangın ihbarı aldı. Bölgeye yaklaşık 200 itfaiyeci ve acil durum personeli sevk edildi. İtfaiyeciler, deniz seviyesinden yaklaşık 1834 metre (6017 fit) yükseklikte bulunan ve alevler içinde kalan eve araçla ulaşmakta zorlandı.

Sonunda eve ulaşmayı başaran ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. DW’nin haberine göre herhangi bir ölü veya yaralı olmadığı bildirilirken bir kişi yangını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Hitler’in ‘Mein Kampf (Kavgam)’ kitabının bir bölümünü burada kaleme aldığına inanılan ev, 1938’de konukevi olarak inşa edilmişti.

Nazi rejiminin bir simgesi olmaya devam eden yapı, II. Dünya Savaşı’ndaki bombardımanlardan tek bir hasar dahi almadan kurtulabilmiş, Hitler dönemine ait ender anıtlardan biri.

Ev, günümüzdeyse tarihi anıt statüsünde ve popüler bir restorana ev sahipliği yapıyor.

DÜNYA Haberleri

New York'ta fayton taşımacılığı yasaklandı
Fransa'yı alarma geçiren saldırı : Bir ölü dört yaralı
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i füzelerle vurdu
Almanya'da askerlik formunu doldurmayan erkeklere 250 euroya kadar ceza
Yeni yasaklar : Britanya'da otobüste yüksek sesli müzik dinleyene 100 sterlin ceza kesilecek