Azerbaycan’da seçim zamanı! Karabağ'da 20 bin seçmen oy kullanacak

Azerbaycan’da kararnameyle bir yıl erkene alınan cumhurbaşkanı seçiminde Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ ve Doğu Zengezur bölgelerindeki 20 bin kişinin oy kullanacağı açıklandı.

Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Mezahir Penahov, 7 Şubat 2024'te yapılacak erken seçimde işgalden kurtarılan bölgelerde oy kullanacak seçmen sayısını tüm dünyaya duyurdu.

Penahov, “Askeri birlikleri de hesaba katarsak kurtarılan bölgelerde oy kullanacak seçmenlerin sayısı 20 bin olacak. Bu vatandaşlar, bu bölgede ilk kez oy kullanarak tarihe geçecek." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimi takvimini onaylayan Merkezi Seçim Komisyonu, vatandaşların oy kullanma hakkını ihlal eden eylemleri ve şikayetleri araştıracak uzman grubu da oluşturdu.

Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yıl arayla yapıldığı Azerbaycan'da son seçim, 11 Nisan 2018'de gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7 Aralık'ta imzaladığı kararnameyle seçimin yaklaşık bir yıl öne çekilerek 7 Şubat 2024'e alınması talimatını vermişti.

Muhabir: Ramin Abdullayev-AA

DÜNYA Haberleri

Zelenskiy'nin uçağına İHA saldırısı: Son anda kuruldu!
Yumurta kabusu sürüyor! Belçika'da Salmonella salgını devam ediyor
Meksika'da büyük facia! Dini törende havai fişek kazasında 10 ölü, 64 yaralı
İtalya'da görülmemiş sıcaklık rekoru. 76 yılın en yükseği
Almanya'da sandıktan aşırı sağcı AfD zaferle çıktı