Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazetecileri Hedef Almasına Tepki Gösterdi

Birleşmiş Milletler, İsrail güçlerinin Gazze'de daha önce hiç görülmemiş düzeyde gazetecileri hedef alınmasıyla ilgili endişe duyduklarını belirterek, tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

7 Ekim'in ardından Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının daha önce görülmemiş boyutlarda olmasına Genel Sekreter'in tepkisinin sorulması üzerine Dujarric, gazetecilerin de BM'nin insani yardım çalışanları gibi ön sıralarda yer aldığını ve hayatlarıyla bedel ödediklerini ifade etti.

Dujarric, Gazze'de 150'den fazla BM çalışanının öldürüldüğünü anımsatarak, "Sürekli olarak hem kamuya açık hem kapalı görüşmelerimizde gazetecilerin görevlerini hayati tehlike korkusu olmadan yerine getirmeleri gerektiğini dile getiriyoruz ve endişelerimizi ifade ediyoruz." dedi.

Her çatışmada gazetecilerin görevinin büyük önem taşıdığına işaret eden Dujarric, sahada olanları gazetecilerin aktardığını ve dünya kamuoyunu bilgilendirdiğini dile getirdi.

BM, 7 Ekim 2023 sonrası Gazze'de 122'den fazla gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğü ve yaralandığını duyurmuştu.

DÜNYA Haberleri

İsveç Hâlâ Güvenli mi? Küresel Barış Endeksi Verileri Açıklandı
Almanya’dan Doğu Kanadına Hamle: Polonya Sınırında Siperler
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle Rusya’da “istenmeyen kuruluş” ilan edildi
Almanya’dan Afgan sığınmacılara ret kararı: Pakistan’da bekleyen bazı kişiler ülkeye kabul edilmeyecek
Türkiye – Kuzey Makedonya ilişkileri masaya yatırıldı: İsmail Ali'den Türkiye Balkanlar’da etkin ve yapıcı bir güç çıkışı