BM, Orta Doğu'da Gerginliğin Yayılmasından Endişeli

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İran'ın Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesinin hedef alınmasıyla ilgili Orta Doğu'da gerginliğin çok daha geniş alana yayılmasından büyük endişe duyulduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in olayın ardından yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın bugün Guterres'i aradığını aktardı.

Dujarric, Genel Sekreter'in irtibatlarını sürdüreceğini belirterek "Bölgede mevcut gerginliğin çok daha büyük bir alana yayılmasından çok endişe duyuyoruz." ifadesini kullandı.

İran'ın Suriye'deki Büyükelçilik Yerleşkesinin Hedef Alınması

Dün İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 6 Suriyeli de yaşamını yitirdi ve toplam ölü sayısı 13'e yükseldi. İran, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini açıklarken Tel Aviv yönetimi sessizliğini korudu. İran, saldırıya misillemede bulunacağını duyururken ABD'yi de sorumlu tuttuklarını bildirdi.

DÜNYA Haberleri

Zelenskiy'nin uçağına İHA saldırısı: Son anda kuruldu!
Yumurta kabusu sürüyor! Belçika'da Salmonella salgını devam ediyor
Meksika'da büyük facia! Dini törende havai fişek kazasında 10 ölü, 64 yaralı
İtalya'da görülmemiş sıcaklık rekoru. 76 yılın en yükseği
Almanya'da sandıktan aşırı sağcı AfD zaferle çıktı