Chicago'da 'Gazze'ye Destek' Sloganları Polis Şiddetiyle Karşılaştı

Demokrasi ve özgürlüklerin merkezi olarak bilinen Chicago'da, barışçıl gösteri düzenleyen Filistin destekçileri, polis tarafından şiddete uğradı.

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Demokrat Parti Kongresi'ne gölge düşüren olaylar yaşandı. İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden yüzlerce göstericiye polis şiddeti uygulandı.

Chicago'da pazartesi günü başlayan Demokrat Parti Kongresi boyunca ABD'nin İsrail'e desteğini kesmesini talep eden grupların gösterileri devam ediyor.

Pazartesi günkü büyük yürüyüşün ardından salı akşam saatlerinde Chicago'daki İsrail konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce gösterici, Gazze'de acil ateşkes ve ABD'nin İsrail'e askeri desteğini sonlandırması talebiyle protesto düzenledi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ve göstericilerin yürümesine izin vermediği protestolar devam ederken, bazı göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Daha sonra göstericilere sert şekilde müdahale eden, çok sayıda göstericiyi yerlerde sürükleyen polis, birçok göstericiyi ve üç basın mensubunu gözaltına aldı.

Polisin göstericilere sert müdahalede bulunduğu anlar kameralara yansırken, söz konusu görüntüler sosyal medyada yankı buldu.

DÜNYA Haberleri

AP’den Dijital Platformlara Yeni Yaş Sınırı Çağrısı: 13 Yaş Altına Tam Yasak, AB Genelinde 16 Yaş Sınırı Gündemde
Fransa’da 30 Yıl Sonra Yeni Askerlik Dönemi: Gönüllü Model Geliyor
ABD’de H5N5 şoku! Kuş gribi ilk kez insan ölümüne yol açtı
Akdeniz'de 5.2 Büyüklüğünde Deprem! KKTC'den de Hissedildi
Portekiz vatandaşı olmak isteyenlere kötü haber! Süre 10 yıla çıkarılıyor