Ersin Tatar'ı, BM Genel Sekreteri Guterres'in adayını onayladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in adayını onayladığını duyurdu.

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Guterres'in, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak önerdiği kişinin Maria Angela Holguin Cuellar olduğu ifade edilirken Tatar'ın adayını onayladı.

Tatar'ın dün akşam saatlerinde kişisel temsilcinin onayına ilişkin bildirimi Guterres'e ulaştırdığı ifade edildi.

Eski Kolombiya Dışişleri Bakanı Holguin Cuellar, daha önce de BM Daimi Temsilciliği görevinde bulunmuştu.

BM Genel Sekreteriyle varılan mutabakat kapsamında, kişisel temsilcinin 6 aylığına atanacağı, tek görevinin de yeni ve resmi müzakere sürecine geçilebilmesi için iki taraf arasında ortak zemin olup olmadığını araştırmak olacağı belirtildi.

Muhabir: Dilara Karataş-AA

DÜNYA Haberleri

Zelenskiy'nin uçağına İHA saldırısı: Son anda kuruldu!
Yumurta kabusu sürüyor! Belçika'da Salmonella salgını devam ediyor
Meksika'da büyük facia! Dini törende havai fişek kazasında 10 ölü, 64 yaralı
İtalya'da görülmemiş sıcaklık rekoru. 76 yılın en yükseği
Almanya'da sandıktan aşırı sağcı AfD zaferle çıktı