İsrail Başbakanı Netanyahu Merceğine Girdiği UCM'ye Meydan Okudu: Boyun Eğmeyeceğim

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meydan okudu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı, Mahkeme'ye "boyun eğmeyeceğini" açıkladı

Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM'nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

İsrail'in "zafer yolunda ilerlemek ve kendisini savunmaktan vazgeçmeyeceğini" ileri süren Netanyahu, UCM'nin kararının "İsrail'in eylemlerini etkilemeyeceğini ancak vahşi terörizm ve kasıtlı saldırılara karşı mücadele eden tüm demokrasilerin liderlerini etkileyeceğini" savundu.

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini bildirmişti.

Netanyahu'nun UCM'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarılmıştı.

DÜNYA Haberleri

Türklere vize getirilmişti! Dışişleri Bakanlığı'ndan Karadağ açıklaması!
Almanya'da en fazla Türkiye ve Gürcistan vatandaşları sınır dışı edildi
Louvre Müzesi’nde 88 Milyon Euroluk Soygun: Alman Şirketi Böcker Mizahla Gündem Oldu
Almanya’da Genç Ukraynalı Erkekler Tartışması: CDU Göçün Sınırlandırılmasını İstiyor
Trump’tan İsrail’e Sert Uyarı: “Batı Şeria’yı İlhak Ederse ABD Desteğini Kaybeder”