İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Hükümetten Çekildi

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden çekildiğini duyurdu.

18 Mayıs'ta Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran'a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulunana  İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurdu.

Gantz, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetten üzülerek resmi olarak istifa ettiğimi duyuruyorum." dedi.

Netanyahu’nun, İsrail’in "gerçek zafere doğru ilerlemesini" engellediğini savunan Gantz, Netanyahu’nun siyasi mülahazalara dayalı kararlar aldığını belirtti.

Gantz, Netanyahu'ya "mümkün olan en kısa sürede" erken seçim çağrısında bulunarak, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da hükümetten çekilmeye davet etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ortaya koyduğu esir takası teklifini desteklediğini belirten Gantz, Netanyahu’dan bu anlaşmayı sağlaması için cesaretli olmasını istedi.

DÜNYA Haberleri

Bankacılık işlemlerine 2 günlük ara! Sistem çalışmayacak
Güney Avrupa’yı terk eden turistler Norveç’e akın ediyor
Fenomen Dizi Emily in Paris Setinde Şok Ölüm! Çekimler Acilen Durduruldu
Ünlü Youtuber paylaştı: Almanya bitmiş, sokaklar evsizlerle dolu
Rusya’da Yolcu Uçağı Düştü: 49 Kişi Hayatını Kaybetti