İsrail'den Gazze'de Yerinden Edilenlerin Sığındığı Okula Saldırı: 100'den Fazla Ölü

İsrail Ordusu, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıyla büyük bir trajediye yol açtı. Et-Tabiin Okulu'na gerçekleştirilen hava saldırısında en az 100 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Gazze'de yaşanan çatışmaların derinleştiği bir dönemde, İsrail Ordusu'nun yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırı, uluslararası toplumu derinden sarstı. Saldırıda en az 100 Filistinli hayatını kaybederken, yerel kaynaklar cesetlerin parçalanması ve yangın nedeniyle yaşanan kaosu aktardı. 

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas'ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulu'nu bombaladığını duyurdu.

DÜNYA Haberleri

AP’den Dijital Platformlara Yeni Yaş Sınırı Çağrısı: 13 Yaş Altına Tam Yasak, AB Genelinde 16 Yaş Sınırı Gündemde
Fransa’da 30 Yıl Sonra Yeni Askerlik Dönemi: Gönüllü Model Geliyor
ABD’de H5N5 şoku! Kuş gribi ilk kez insan ölümüne yol açtı
Akdeniz'de 5.2 Büyüklüğünde Deprem! KKTC'den de Hissedildi
Portekiz vatandaşı olmak isteyenlere kötü haber! Süre 10 yıla çıkarılıyor