İsrailli 28 Üst Düzey İsim, Netanyahu'nun Görevden Alınması İçin Yüksek Mahkeme'ye Dilekçe Verdi

İsrailli 28 üst düzey yetkili, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması için rüşvet, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından dolayı Yüksek Mahkeme'ye dilekçe verdi.

İsrail ekonomi sitesi Calcalist, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkeme'ye yapılan başvuruya ilişkin detayları paylaştı. 

Habere göre, 28 üst düzey ekonomist, teknoloji uzmanı ve akademisyen, Netanyahu'nun azlini talep eden dilekçeyi Yüksek Mahkeme'ye sundu. Dilekçede, Netanyahu'nun devletin çıkarları doğrultusunda hareket etme sorumluluğu ile rüşvet, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından dolayı suçlandığı davaları ertelemek gibi kişisel çıkarı için kullanma seçeneği arasında kaldığı belirtildi.

"Netanyahu'nun, savaşın başlangıcından bu yana birkaç kez, savaşın yönetimiyle meşgul olmasını gerekçe göstererek hakkındaki yolsuzluk davası duruşmasının ertelenmesini talep ettiğine" dikkat çekilerek, İsrail Başbakanı'nın görevden alınması talep edildi.

Binyamin Netanyahu, yolsuzluk suçlamasıyla Doğu Kudüs Bölge Mahkemesinde yargılanıyor.

​​​​

DÜNYA Haberleri

AP’den Dijital Platformlara Yeni Yaş Sınırı Çağrısı: 13 Yaş Altına Tam Yasak, AB Genelinde 16 Yaş Sınırı Gündemde
Fransa’da 30 Yıl Sonra Yeni Askerlik Dönemi: Gönüllü Model Geliyor
ABD’de H5N5 şoku! Kuş gribi ilk kez insan ölümüne yol açtı
Akdeniz'de 5.2 Büyüklüğünde Deprem! KKTC'den de Hissedildi
Portekiz vatandaşı olmak isteyenlere kötü haber! Süre 10 yıla çıkarılıyor