Kolera Salgını Sudan'ı Vurdu: Binlerce Hasta, Yüzlerce Ölü

Sudan'da yaşanan iç savaşın yarattığı yıkıma bir de kolera salgını ve seller eklendi. Sağlık sisteminin yetersiz kaldığı Sudan'da, kolera salgını hızla yayılarak yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu.

Sudan'da yaşanan iç savaşın yarattığı kaotik ortam, ülkeyi bir yandan silahlı çatışmalarla varken diğer yandan da doğal afetlerle mücadele etmeye zorluyor. Son olarak kolera salgını ve şiddetli seller, binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve milyonlarcasının mağdur olmasına neden oldu.

Sudan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin farklı eyaletlerinde yayılan kolera salgınında vaka sayısının 9 bin 533'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 315'e çıktığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Sudan'ın 11 eyaletinde etkili olan sağanak ve seller sebebiyle hazirandan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 225'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı. Sel ve yağışlardan etkilenen kişi sayısının da 345 bin 204'e ulaştığı aktarıldı.

Sudan'da temmuz ile ekim ayları arasındaki sel ve taşkınlar sonucu her yıl 100'den fazla kişi hayatını kaybediyor, on binlerce ev, iş yeri ve tarım arazisi zarar görüyor. Ülkede hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etti.

Savaşın sürdüğü Sudan'da, sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmadığı bu dönemde salgın hastalıkların yayılması insanların hayatını daha da zorlaştırıyor.

DÜNYA Haberleri

Türklere vize getirilmişti! Dışişleri Bakanlığı'ndan Karadağ açıklaması!
Almanya'da en fazla Türkiye ve Gürcistan vatandaşları sınır dışı edildi
Louvre Müzesi’nde 88 Milyon Euroluk Soygun: Alman Şirketi Böcker Mizahla Gündem Oldu
Almanya’da Genç Ukraynalı Erkekler Tartışması: CDU Göçün Sınırlandırılmasını İstiyor
Trump’tan İsrail’e Sert Uyarı: “Batı Şeria’yı İlhak Ederse ABD Desteğini Kaybeder”