Kremlin'den Ukrayna yorumu! Gözdağı verdiler...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ukrayna ile ilgili hedeflerine önce siyasi ve diplomatik yollardan ulaşmak istediğini fakat bunun işe yaramaması halinde "özel askeri operasyonun süreceğini" ifade etti.

Rusya, Ukrayna yla uzun zamandır devam eden savaşla ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Peskov, gazetecilerin, Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı yardımı azaltmasını hesaba katarak Kiev'in Moskova'ya müzakere teklifinde bulunup bulunmadığına yönelik sorusunu cevapladı.

Yardım ve müzakere konusunun birbiriyle ilgisi olmadığına dikkati çeken Peskov, "Bir kez daha tekrar ediyorum, bizim için esas olan hedeflerimize ulaşmaktır. Elbette bu hedeflere siyasi ve diplomatik yollardan ulaşmak tercih edilir. Batı ve Ukraynalılar bu yöntemleri reddettiğinde o zaman özel askeri operasyon devam eder." ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Ukrayna'ya yardım için Kongre'den ek bütçe talep etmiş, söz konusu yardımın onaylanması belirsizliğini sürdürürken bu yardıma bazı itiraz sesleri de yükselmişti. ABD basınında, Ukrayna ve Rusya'nın gizli bir şekilde müzakereler yürüttüğü iddiaları da gündeme gelmişti.

Muhabir: Ali Cura-AA

DÜNYA Haberleri

İsveç Hâlâ Güvenli mi? Küresel Barış Endeksi Verileri Açıklandı
Almanya’dan Doğu Kanadına Hamle: Polonya Sınırında Siperler
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle Rusya’da “istenmeyen kuruluş” ilan edildi
Almanya’dan Afgan sığınmacılara ret kararı: Pakistan’da bekleyen bazı kişiler ülkeye kabul edilmeyecek
Türkiye – Kuzey Makedonya ilişkileri masaya yatırıldı: İsmail Ali'den Türkiye Balkanlar’da etkin ve yapıcı bir güç çıkışı