Odessa'da Rus ordusunun İHA'ları imha edildi

Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da saldırı girişiminde bulunan 9 insansız hava aracının (İHA)imha edildiği ifade edildi.

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda düşürülen İHA'ların üç noktada yangına neden olduğunu ve söndürme çalışmalarının dört saatten fazla sürdüğünü açıklandı.

Rus ordusunun son haftada Odessa'ya üçüncü kez hava saldırısı düzenlediğini hatırlatan Kiper, "Sadece Odessa bölgesinde bu gece 9 İHA düşürüldü. Bazı evlerde ve depoda yangın çıktı. Olay yerinde bir kişinin cesedine ulaşıldı." bilgisini paylaştı.

Ukrayna ordusu Güney Operasyonel Komutanlığından yapılan açıklamada ise Rus ordusunca Kırım üzerinden gönderilen İran yapımı 16 "Şahed" tipi İHA'nın hava savunma sistemlerince imha edildiği belirtildi.

Ukrayna basını, son bir günde Kiev, Herson ve bazı bölgelere hava saldırısı düzenlendiğini yazdı.

Muhabir: Ramin Abdullayev-AA

DÜNYA Haberleri

Fenomen Dizi Emily in Paris Setinde Şok Ölüm! Çekimler Acilen Durduruldu
Ünlü Youtuber paylaştı: Almanya bitmiş, sokaklar evsizlerle dolu
Rusya’da Yolcu Uçağı Düştü: 49 Kişi Hayatını Kaybetti
Bulgaristan Türk Turistlere Kapılarını Açtı: Vize Kolaylığı Geldi
Alaska’da 7.2 Şiddetinde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı