Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Altın Madenine Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Ombella-Mpoko bölgesindeki Yaloke kasabasında bulunan bir altın madenine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7'si kadın 10 sivil hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Olay, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Ombella-Mpoko'ya bağlı Yaloke kasabasında bulunan bir altın madenine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7'si kadın 10 sivil hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Saldırganlar, isyancı grup 3R (Geri Dönüş, Talep, Yeniden Güçlendirme) adlı üyelerdi. Yaralılar bölge hastanelerinde tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri ise bölgede 3R üyelerine karşı operasyon başlattılar. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Değişim için Vatanseverler Koalisyonu (CPC) çatısı altında toplanan isyancı gruplar, başkent Bangui'yi ele geçirmek için Aralık 2020'de harekat başlatmış ancak başarılı olamamıştı.

Ülkede, 2013'ten bu yana devam eden şiddet olaylarında çoğu Müslüman binlerce kişi katledildi, 1 milyondan fazla kişi yerinden oldu.

Kaynak: Haber Merkezi/ Ulusal Post

DÜNYA Haberleri

Zelenskiy'nin uçağına İHA saldırısı: Son anda kuruldu!
Yumurta kabusu sürüyor! Belçika'da Salmonella salgını devam ediyor
Meksika'da büyük facia! Dini törende havai fişek kazasında 10 ölü, 64 yaralı
İtalya'da görülmemiş sıcaklık rekoru. 76 yılın en yükseği
Almanya'da sandıktan aşırı sağcı AfD zaferle çıktı