Rusya, Harkiv ve Zaporijya'ya Bir Kez Daha Saldırdı: 3 Ölü, 4'ü Ağır 13 Yaralı

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın Zaporijya ve Harkiv şehirlerine güdümlü hava bombaları ve füzelerle saldırdığını duyurdu. Saldırının gündüz saatlerinde insanlar sokaklardayken gerçekleştiği biliniyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, bugün Rusya'nın Harkiv'e ve Zaporijya'ya saldırı düzenlediği duyurdu.

Bakan Klimenko, saldırılarda Rus ordusunun güdümlü hava bombaları ve füzeler kullandığını aktardı. Ayrıca, saldırının gündüz saatlerinde, sokaklarda çok sayıda insan ve çocuk varken gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Klimenko, saldırı sonucunda en az biri çocuk 20'den fazla kişinin yaralandığını, ölenlerin de olduğunu aktararak, "Zaporijya'da yaralananlar arasında Ukrayna basınından 2 gazeteci de bulunuyor. Onlar olay yerinde çalışırken, ateş altında kaldılar." ifadelerini kullandı.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı İvan Fedorov da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zaporijya'ya düzenlenen füze saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü ağır 13 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

DÜNYA Haberleri

Washington Yönetimi, Gazze'de Mahsur Kalan 19 ABD'li Doktorun Kurtarılması İçin Harekete Geçti
ABD, Ukrayna'ya 2 Milyar Dolarlık Orta ve Uzun Vadeli Yardım Yapacak
Dünya Liderlerinden Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Düzenlenen Silahlı Saldırıyı Kınama
Macron, Yeni Kaledonya'da OHAL İlan Edilmesini İstedi: Bu Akşam Yürürlüğe Girecek
Sudan'daki Şiddetlenen Çatışmalarda Ölü Sayısı Yükseliyor