Semeru Yanardağı altı kez patladı, yetkililer teyakkuzda

Endonezya’nın Java Adası’nda yer alan Semeru Yanardağı’nda yaşanan art arda patlamalar bölgede endişe yarattı.

Yerel saatle gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar altı kez patlayan yanardağın, 500 ila 1.200 metre yüksekliğe kül püskürttüğü bildirildi.

Semeru Gözlem İstasyonu yetkilileri, Endonezya’nın dört kademeli alarm sistemine göre “üçüncü seviye” tehlike uyarısının yürürlükte olduğunu açıkladı. Bu seviye, yanardağ çevresinde faaliyetlerin sınırlandırılmasını ve riskli alanlara yaklaşılmamasını öngörüyor.

Yetkililer, kül yağışı ve lav akıntısı riskine karşı bölge halkını dikkatli olmaya çağırırken, gelişmelerin anbean izlendiğini ve gerekirse alarm seviyesinin yükseltilebileceğini duyurdu. Şu ana kadar can kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

DÜNYA Haberleri

İran’dan Türkiye Açıklaması: “Füze İddiaları Asılsız, İşbirliğine Hazırız”
İran’dan ABD’nin Müzakere Teklifine Sert Ret: “Mantıksız ve Gerçekçi Değil”
Hakan Fidan'dan kritik açıklama! Türkiye savaşın dışında kalmalı
Trump: “İran Anlaşma İçin Kapımızda”
Danimarka sandık başında: 179 sandalyeli parlamento için oy veriliyor