Tibet'te büyük yıkım! 7,1'lik depremde can kayıpları arttı

Tibet'in kalbi Shigatse, 7,1 büyüklüğündeki şiddetli depremle sarsıldı. En az 125 kişinin hayatını kaybettiği felakette binlerce ev yıkıldı.

Dünyanın en yüksek dağı Everest'in eteklerindeki Shigatse kenti, beklenmedik bir felaketle sarsıldı. 7,1 büyüklüğündeki depremde çok sayıda bina yıkılırken, binlerce kişi evsiz kaldı. Soğuk hava koşulları, kurtarma çalışmalarını zorlaştırırken, bölgede elektrik ve su kesintisi yaşandığı bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre deprem, 10 kilometre derinlikte meydana geldi.

Çinli yetkililer ise, depremin 6.8 büyüklüğünde olduğunu açıklarken, meydana gelen sarsıntıda en az 1.000'den fazla evin hasarlı olduğunu bildirdi.

Öte yandan deprem Nepal ve Hindistan'ın bazı bölgelerinde de hissedildi.

Kaynak: Haber Merkezi

DÜNYA Haberleri

ABD'den İran'a sert misilleme!
Venezuela'da 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde deprem
Seçim hilesi gündeme gelmişti! Kolombiya’da seçimi aşırı sağcı adayın kazandığı ilan edildi
Venezuela: Yardım çağrısı büyüyor 20 binden fazla kayıp bildirildi
Ebola alarmı büyüyor! Vaka sayısı bini aştı, uluslararası destek çağrısı yapıldı