Trump’tan İsrail’e Sert Uyarı: “Batı Şeria’yı İlhak Ederse ABD Desteğini Kaybeder”

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak etmesi durumunda ülkesinin desteğini tamamen kaybedeceğini açıkladı.

İsrail Meclisi’nde, Filistin toprakları üzerinde kurulan Yahudi yerleşimlerinin resmen İsrail’e dahil edilmesini öngören yasa tasarısı dün yapılan ön oylamada oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamaya katılan 49 milletvekilinden 25’i “evet”, 24’ü ise “hayır” oyu verdi. Tasarının yasalaşması için mecliste üç oylamadan daha geçmesi gerekiyor.

ABD merkezli Time dergisine konuşan Trump, gelişmeyi değerlendirirken İsrail’e açık bir mesaj verdi:

“Bu olmayacak, bu olmayacak. Arap ülkelerine söz verdiğim için bu olmayacak. Bunu şimdi yapamazsınız. Böyle bir şey olursa İsrail, ABD’nin tüm desteğini kaybeder.”

Trump’ın açıklaması, özellikle Orta Doğu’da dengelerin yeniden gerilmesine neden olurken, Washington–Tel Aviv hattında da yeni bir diplomatik kriz ihtimalini gündeme taşıdı.

DÜNYA Haberleri

AB’de Yeni Ehliyet Kuralları: Dijital Ehliyet, Deneme Süresi ve Sınır Ötesi Ceza Dönemi Başlıyor
Almanya’da 150’den Fazla Suça Karışan Suriyeli Aile Ülkesine Gönderildi
AKP'nin desteklediği aday kaybetti! KKTC’de seçimi CHP'nin desteklediği aday kazandı
Esad'ın Suriye'ye iadesi merak konusuydu! Rusya açıklama yaptı
Avrupa’dan evcil hayvanlar için tartışma yaratan karar! Artık bagaj sayılacaklar