Bakan Uraloğlu, Azerbaycan'ı ziyaret edecek

Bakan Uraloğlu, "Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ulaştırma Bakanları 7'nci Toplantısı" ve "Uluslararası Ulaştırma-Lojistik Koridorları: Zengilan'dan Kalkınma Hamleleri Konferansı"ı için harekete geçiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu çeşitli diplomasi trafiği ve "Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ulaştırma Bakanları 7'nci Toplantısı" için Azerbaycan'a gideceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Abdulkadir Uraloğlu, burada ulaştırma bakanlarıyla bir araya gelerek bu alanda ülkeler arasında işbirliğinin artırılması amacıyla görüş alışverişinde bulunacak.

Uraloğlu ayrıca, transit koridorların oluşturulmasına ilişkin düzenlenecek "Avrasya'nın Potansiyelinden Faydalanmak" konulu panelde konuşma yapacak.

Program çerçevesinde Uraloğlu'nun, Orta Koridor boyunca ulaşım ve transit operasyonlarının kolaylaştırılması için alınması gereken önlemler, Zengezur Koridoru'nun hayata geçirilmesi, Hazar geçişi ile ilgili hususlar, demir yolu bağlantısının geliştirilmesi ve yük taşımacılığı hacminin artırılması, sivil havacılık alanında işbirliğinin genişletilmesi, taşımacılık ve transit prosedürlerinin dijitalleştirilmesi, Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması'nın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin mevcut durumuna ilişkin de görüşmelerde bulunması öngörülüyor.

Muhabir: Seda Tolmaç-AA

EKONOMİ Haberleri

Armağan Çağlayan : Yakında ekmek almaya el arabasıyla gideceğiz !
Hangi banka ne kadar promosyon ödüyor? Emeklilere dev ödemeler
2025 geliri yüksek olanlar için son tarih açıklandı: 31 Mart 2026
Emekli Promosyonlarında Yeni Dönem: Bankalar Oranları Güncelledi
Çok sayıda kişiye yeni hak! Erken emekli olacak meslekler açıklandı