Ek MTV'nin ödemesinde son gün

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi 30 Kasım Perşembe günü sona erecek.

Bu sene ilk ve son kez alınacak olan ek MTV'nin son günü 30 Kasım Perşembe günü olarak belirlendi. 

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesi yapılmıştı. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Düzenleme kapsamında ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi de yarın sona erecek.

Öte yandan elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Muhabir: Hülya Ömür Uylaş-AA

EKONOMİ Haberleri

A101 Türkiye'nin dev market zincirini satın alıyor! Anlaşma sağlandı
SGK’dan Yemek Yardımına Yeni Düzenleme! Günlük İstisna Yeniden Belirlendi
Yargıtay’dan Kiracılara Depozito Müjdesi! İade Artık Güncel Kira Üzerinden
Tapuda Büyük Değişiklik! 1 Temmuz İtibarıyla Yeni Dönem Başlıyor
Hayat Pahalılığı Bel Büküyor: Açlık Sınırı 34 Bin Liraya Dayandı