Erbakan: İmtiyazlılara haksız yere verilen parayı kesin! Asgari ücret 45 bin TL olmalıdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretin 45 bin TL olması gerektiğini belirterek, bunun faize ve imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynaklardan karşılanabileceğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, NOW TV ekranlarında yaptığı gündeme dair değerlendirmelerde, ülkedeki adalet sistemi ve ekonomik konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Erbakan, ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamada asgari ücretin 45 bin TL olması gerektiğini dile getirerek, bu teklifin kaynağını şu şekilde açıkladı:

"Asgari ücret 45 bin TL olmalıdır. İşverene yük yüklemeden bu mümkün. Faize verilen paranın yarısı, imtiyazlılara haksız yere verilen paranın yarısı bile bunu karşılamaya yeter. Sadece faize giden yıllık 2 trilyon TL’nin çok az bir kısmıyla bile asgari ücretin işverene hiç yük yüklemeden 45 bin TL’ye çıkarmak mümkün olur."

Erbakan, bu miktarı, yoksulluk sınırının iki asgari ücretlinin toplamına denk gelmesi gerektiği varsayımı üzerinden hesapladıklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin büyümesinden kaynaklanan payın yıllardır asgari ücretliye verilmediğini ifade etti.


Erbakan, asgari ücretin 45 bin TL'ye çıkarılması durumunda aradaki farkın yarısını devletin karşılamasını önererek, "İşveren için de yarısını devlet karşılasın, yarısını işveren versin yani aradaki 23 bin TL’lik farkın yarısını asgari ücretli başına devlet versin," dedi.

Kaynak: Now TV

EKONOMİ Haberleri

Kredi Kartı Borcu İçin Alarm Verildi! Yasal Takip Başlayabiliyor
Kredi Kartıyla Sürekli Taksit Yapanlar Yandı! Uzmanlardan Kritik Uyarı
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesiyle özdeşleşen bitkide hasat başladı! Rekor kazancı var
Mayıs ayında otomobil piyasası karıştı: En büyük indirim hangi modelde?
En düşük emekli maaşı için yeni rakam ortaya çıktı! Temmuz hesabı değişti