Ev kiralamak isteyenlere ilan siteleri üzerinden dolandırıcılık tuzağı

Ev kiralamak isteyenlere ilan tuzağı. Lüks semtlerde düşük fiyatlı ilan açan dolandırıcılar birçok kişiyi internet üzerinden dolandırmaya çalışıyor.

Türkiye'nin en tanınmış ilan sitelerinden birine hesap açan dolandırıcılar, ev kiralamak isteyenleri mağdur etmeye devam ediyor. Bu dolandırıcılar genellikle ilanlarında telefon numarası paylaşmıyor ve iletişimi genellikle mesaj yoluyla sağlıyorlar. Ardından, ev kiralamak isteyenlere cumartesi günü evi göstermek için uygun olduklarını belirtiyorlar.

Daha ileri bir tarihe randevu veren dolandırıcılar, güvenlerini kazandıktan sonra, "başka isteyenler de var, sizinle anlaşmak isteriz, kapora gönderin evi başkasına vermeyelim" gibi taktiklerle ev kiralamak isteyenleri mağdur ediyorlar.

Bu tür durumlarda yetkililer, evi görmeden ve sözleşme yapmadan kesinlikle herhangi bir ödeme yapılmaması konusunda uyarıyor. Dolandırıcıların tuzaklarına düşmemek için, ev kiralamak isteyenlerin dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan yardım almaları önem arz ediyor.

EMNİYETE BİLDİRİN

Ayrıca, herhangi bir şüphe durumunda ilgili emniyet birimleriyle iletişime geçilmesi büyük önem taşıyor. 

EKONOMİ Haberleri

İslam Memiş, gram altında dip ve zirve için beklenen rakamı açıkladı
SSK, Bağkur ve memur emekli zammında ilk rakam ortaya çıktı
Bakan Işıkhan duyurdu! Emekli aylıkları için yeni çalışma
IMF'den ABD'ye Açık Ticaret Politikaları Tavsiyesi ve Çin'le İş Birliği Çağrısı
Bakan Şimşek'ten Ekonomide 'İyileşme' Mesajı: Programımız Çalışıyor