Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Olumlu Haber: Türkiye'nin Risk Primi Düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin risk primini gösteren CDS'nin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin risk primini gösteren CDS'nin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi. Bakan Şimşek, uyguladıkları doğru politikalarla, düşen risk priminin hem kamunun hem de özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansmana erişimini de kolaylaştırdığını vurguladı.

Şimşek, "Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor." ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye'nin risk primine ilişkin paylaşım yaptı.

Türkiye'nin risk primindeki gerilemeye işaret eden Şimşek, "Risk primimizi gösteren CDS, son 4 yılın en düşük seviyesinde." değerlendirmesinde bulundu.

Son bir yılda risk primindeki iyileşmenin, gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken Türkiye'de 400 baz puanın üzerinde olduğuna dikkati çeken Şimşek, paylaşımında "Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor." ifadesine yer verdi.

EKONOMİ Haberleri

Tarih verildi: Emeklilere aylık farkı ödemeleri yatıyor
Bir sigara grubuna 10 TL zam yapıldı: En ucuzu 115 TL oldu
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek ödeme takvimi
Akaryakıtta çifte zam: Motorinin fiyatı 80 lirayı geçti
Üç ünlü sucuk markası taklit-tağşiş listesinde