Kira Krizi Derinleşiyor! OECD Raporu Türkiye'yi Sarsacak

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'nün (OECD) son raporuna göre, Türkiye'de kiralar rekor seviyelere ulaştı. Ülkemiz, konut kira fiyatlarındaki artışta OECD üyesi ülkeler arasında birinci sırada yer aldı.

Kira krizi Türkiye'yi vurmaya devam ediyor. Yüzde 25 zam sınırının kalkmasının ardından kiralardaki artış daha da hızlanırken, vatandaşlar büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'nün (OECD) yayınladığı son raporda, Türkiye'de konut kira fiyatlarının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok daha hızlı arttığı belirtildi. 

TÜRKİYE, KONUT KİRA FİYAT ENDEKSİ'NDE İLK SIRADA

OECD'nin üye ülkelerin Konut Kira Fiyat Endeksi'ndeki yıllık artış oranları açıklandı. Rapora göre, Türkiye, Konut Kira Fiyat Endeksi'ndeki artışla ilk sırada yer aldı.

OECD verilerine göre, Türkiye'nin Konut Kira Fiyat Endeksi 663 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye'yi 181 puanla Macaristan ve 172 puanla Litvanya takip ederken, Japonya 100 puanla en son sırada yer aldı.

EKONOMİ Haberleri

Avrupa'nın en büyük bankası belli oldu! Zirve el değiştirdi, listede bir Türk bankası da var
Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu
Gram 6 bin TL'yi, çeyrek 10 bini aştı
Meclis’te kabul edildi: ÖTV’de değişiklik
Bazı illerde litresi 81 lirayı aştı