Ramazan Ayı Öncesi Marketlere 'Fahiş Fiyat' Denetimi

Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekipler, Ramazan Ayı öncesinde yurt genelindeki marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerini sıklaştırdı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakanlık, düzenli olarak yaptığı market denetimlerini ramazan ayının yaklaşması nedeniyle sıklaştırdı. Bu kapsamda Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ, Sakarya, Samsun, Manisa, Aydın ve Van'daki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı.

Ekipler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerin fiyatlarının fahiş olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı.

Meyve, sebze reyonlarında da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

EKONOMİ Haberleri

SGK uzmanı İsa Karakaş'tan temmuz zammı için yeni öngörü: 'En kötü senaryoda...'
Emeklilerden seyyanen zam çağrısı! 20 bin TL talebi gündemde
Emekli maaşları iyileştirilecek mi: Külliye'den açıklama
Biletleme sistemi değişti! Otobüs yolcuları için önemli düzenleme
Asgari ücretlilere Kurban Bayramı'nda 5.500 TL ek ödeme! Hesaplara nakit geçecek