Sanayide dev kırılma: 84 yıllık zincir üreticisi konkordato istedi

Türkiye sanayisinin köklü şirketlerinden Eğinlioğlu Zincir Sanayi, yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Gemi kaldırabilecek güçte zincir üretimiyle bilinen firma, borçlarını yeniden yapılandırmak için hukuki koruma talep etti.

84 YILLIK ÜRETİM TARİHİ


Türkiye’nin ilk zincir üretim tesislerinden biri olarak bilinen şirket, 84 yıldır kesintisiz üretim yapıyordu. Özellikle ağır sanayi ve denizcilik sektörüne yönelik yüksek mukavemetli zincirleriyle hem iç pazarda hem de ihracatta önemli bir konuma sahipti.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİM HATLARI


Fabrika bünyesinde 50’den fazla ileri teknoloji üretim hattı bulunduğu belirtilirken, şirketin gemi kaldırabilecek tonajda zincir üretimi gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Bu yönüyle sektöründe öncü firmalar arasında yer alıyordu.

MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI


Nakit akışı sorunları ve finansal darboğaz nedeniyle borçlarını ödemekte zorlanan şirket, Bursa Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. Başvurunun ardından süreç resmen başlatıldı.

KOMİSER HEYETİ KARAR VERECEK


Mahkemenin atayacağı komiser heyetinin yapacağı incelemeler sonucunda, şirketin faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceği ve borç yapılandırma planının nasıl ilerleyeceği netlik kazanacak.

Sanayi sektöründe önemli bir yere sahip olan şirketin konkordato talebi, ekonomik zorlukların üretim tarafında da etkisini artırdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

EKONOMİ Haberleri

TMSF'den Özkan Yalım kararı: Milyonluk lüks araç filosu satışa çıkarıldı
Gıda fiyatlarındaki yükseliş son 3 yılın en yüksek seviyesine çıktı
Aylar sonra rota değişti! Altın ve gümüş fiyatları yükselişini sürdürüyor
Son gün uyarısı! SGK ve vergi borçları için 72 aya kadar yapılandırma fırsatı
Tasarruf fonları yalnızca TL varlıklarda değerlendirilecek