Köln Havalimanı’nda sahte pasaportla yakalanan kadın, gözaltında iltica başvurusu yaptı

Köln/Bonn Havalimanı’nda yapılan rutin kontroller sırasında sahte İngiliz pasaportu taşıyan bir kadın yakalandı.

Federal polis, dış hatlardan çıkış yapmak üzere olan şüphelinin belgesinin ilk incelemede gerçek olmadığının tespit edildiğini açıkladı. Kadın gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Şüphe üzerine detaylı inceleme yapıldı

Polis ekipleri, pasaportu incelerken biyometrik fotoğraf ile şüphelinin görünümü arasında uyumsuzluklar olduğunu fark etti. Ayrıca belgede teknik tutarsızlıklar bulunduğu ve kimlik sorularına verilen yanıtların çelişkili olduğu belirtildi. Bu bulgular üzerine pasaportun sahte olduğu kesinleşti.

Kontrolde kadının yanında başka belgelerin de bulunduğu ve bunların da incelemeye alındığı bildirildi. Polis, kadının Avrupa içinde farklı kimliklerle hareket etmiş olabileceğini değerlendiriyor.

Yakalanınca iltica talebinde bulundu

Gözaltına alınan kadın, işlemleri sırasında iltica başvurusu yaptı. Federal polis, şüpheli hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kimliğinin kesin olarak belirlenebilmesi için ek incelemeler sürerken yetkililer, son dönemde havalimanlarında sahte pasaport tespitine yönelik kontrollerin artırıldığına dikkat çekti.

GÖZDEN KAÇMASIN Haberleri

Almanya’da gökyüzü turuncuya boyanacak: Sahra tozu etkisi artıyor, “kanlı yağmur” görülebilir
Almanya’dan Türkiye’ye gelen Böcek ailesinde acı bilanço büyüdü: Baba da hayatını kaybetti
Ne Paris Ne New York! Dünyanın En Yaşanabilir Şehri Belli Oldu
Mevsimsel Değişiklikle Yeni Düzenleme: Kış Lastiği Süresi Uzatıldı
Almanya’da “Fuhuş Yasaklansın” Çağrısı: CDU’lu Warken “Nordik Model”i Önerdi