AKP'li hukukçudan Fatih Altaylı'nın tutuklanmasına itiraz

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına AKP’li hukukçudan itiraz geldi. AKP’li Mücahit Birinci, Altaylı’nın tutukluluğunu, “Hukukçu, şahsi öfkesini işine karıştırmaz” şeklinde yorumladı.

YouTube canlı yayınında söylediği sözler nedeniyle "Cumhurbaşkanını tehdit" suçu kapsamında başlatılan soruşturmada tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Fatih Altaylı’ya AKP’li eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den destek açıklaması gelmesi dikkat çekti.

AKP'Lİ HUKUKÇUDAN ALTAYLI İTİRAZI

AKP’li eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, ünlü gazeteci Fatih Altaylı'nın "Cumhurbaşkanını tehdit" suçu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. Maddeyi gösteren Birinci fiili bir saldırı olmadığından suç unsuru olmadığının altını çizdi. Binici, “TCK 310 açık. Bu maddenin tatbiki için 'fiili saldırı' olması gerekir. Bu durumda, TCK 310/2 bu olaya uygulanabilir değildir" diyen Birinci, 'Cumhurbaşkanını tehdit' şeklinde ihdas edilmiş özel bir suç tipi olmadığını vurgulayarak, "Tehdit suçu TCK 106'da düzenlenmiştir. TCK 310 ise Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiilî Saldırı Suçunu düzenler. Bu, beyanla ve/veya düşünce ile işlenebilecek bir suç değildir. Hem suikast hem de fiili saldırı ancak ve ancak fiziki bir hareket ile gerçekleştirilebilir. Dolayısıyla hiçbir beyan TCK 310 kapsamına giremeyecektir" dedi.

Kaynak: Yeniçağ

GÜNCEL Haberleri

Bakan Akın Gürlek Manisa'daki okul saldırısına ilişkin açıklama yaptı: Anne ve baba gözaltında
Yeni Parti adını değiştiriyor. Masada 3 isim var
Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a çağrı! 'Sıra dayağına çekse ne iyi olur!'
Sinan Burhan'ın iddiası! 12 vekil AK Parti'ye katılacak
Sağanak yağış geliyor: İstanbul dahil 11 il için yağış uyarısı