Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı! Görevden alınması bekleniyor

Gözaltına alınan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Ali Sarıyıldız için tutuklama talep edilmişti. CHP milletvekili Mahmut Tanal, Özcan ve Can'ın tutuklandığını duyurdu.

Özcan ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can'ın da aralarında olduğu toplam 13 kişi, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "irtikap" operasyonunda gözaltına alınmıştı. 

Jandarma ekipleri tarafından adliyeye getirilen Özcan'ın savcılık ifadesinin ardından, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Adliyede süreci takip eden CHP'li milletvekillerinden Mahmut Tanal, sosyal medya platformu X'teki hesabından tutuklamaya sevk kararına tepkisini "Tutuklamaya sevk kararına Somut delil yok. Menfaat sağlama yok. Kaçma şüphesi yok. Delil karartma ihtimali yok. Ama Bolu belediye başkanımız Tanju Özcan, Süleyman Can ve Ali Sarıyıldız tutuklamaya sevk edildi" ifadeleriyle dile getirdi. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tutuklanması nedeniyle görevden alınması bekleniyor. 

GÜNCEL Haberleri

Meteoroloji 10 ili uyardı
Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı YENİ Parti'ye Katıldı
Yarına dikkat : Marmara ve Ege kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı
Google İnternet Haberciliğini bitirmeye kararlı : Gazeteci sayısı 2035'e kadar yarı yarıya azalabilir
Çukurova Belediyesi soruşturmasında son dakika