Ekrem İmamoğlu'nun kaderinin belirleneceği tarih! Süreci Bahçeli hızlandırdı

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, İBB operasyonunda tutuklu olan belediye başkanlarının Ekim veya Kasım gibi duruşmalarının başlayacağını söyledi.

19 Mart’ta İBB’ye yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile beraber pek çok isim tutuklanmıştı. 23 Mart’tan bu yana tutuklu olarak bulunan belediye başkanları için iddianame ise henüz yazılmamıştı.

CHP tarafından iddianamenin bir an önce yayınlanıp, TRT’de canlı yayınlanması için çağrı gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de son grup toplantısında, İBB soruşturmasının iddianamesinin yazılmasını talep etmiş ve TRT'de canlı yargılamaya destek vermişti. Erdoğan da Bahçeli’nin açıklamasına “Sayın Bahçeli böyle bir şey kullandıysa gayet güzel bir takdirdir, inşallah hayrolur" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Silivri’de tutuklu olarak bulunan ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise mektup aracılığıyla ekranlara son kulisleri aktarıyor. Altaylı, “Silivri havadisi aktarayım” diyerek, iddianamelerin yazıldığını söyledi.

Altaylı, “Gelen dedikodulara göre adli tatili olmasına rağmen belediye başkanları ile ilgili iddianameler yazılmaya başlanmış ve Eylül ortalarında iddianameler çıkar diyorlar. Ki buna Ekrem İmamoğlu ile ilgili olanlar da dahil deniyor. Yani Ekim, Kasım gibi duruşmalar başlayabilir deniyor. İşlerin hızlanmasında MHP'nin çıkışlarının da etkisi olabilir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Çarpıcı anket sonucu… Tutuklu aday İmamoğlu’ndan Erdoğan’a dev fark!
Fatih Altaylı ve Onlar TV youtube kanalının sponsorluğunu yapan firmanın sahibi de tutuklandı!

GÜNCEL Haberleri

Oğlu gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Cemal Enginyurt'tan açıklama! "Alnımız tertemiz"
Yeni Partili vekil saldırıya uğradı! Özgür Özel'den çok sert açıklama
Kara para aklama suçundan tutukluydu! Rasim Ozan Kütahyalı tahliye edildi
AK Parti'den Yeni Partili vekile yönelik saldırıya kınama
Şamil Tayyar ile Erkan Mumcu birbirine girdi! Fırıldak, yaranmacı borazan, vesayetçi artığı