Figen Yüksekdağ cezaevinden Sırrı Süreyya İçin yazdı

Tutuklu eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hayatını kaybeden DEM Partili İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder için bir taziye mesajı paylaştı.

Figen Yüksekdağ, hayatını kaybeden DEM Partili İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder için, "Yitirdiğimiz bir canımızdan çok yaşayan tarihimizdir artık. Onun direncini, neşesini, iyimserliğini ve candanlığını devralan milyonlar var. Halklarımızın barışı ve özgürlüğü için tüm varlığını ortaya koyan tarihsel kişiler borcumuzu onun değerlerini başarıya ulaştırarak ödeyebiliriz" mesajı paylaştı.

Yüksekdağ, X hesabından şunları yazdı:

"Sevgili Sırrı Süreyya Önder’i kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Onunla hem aktif siyasi mücadele alanlarında, hem de hapishane duvarları arasında özgürlüğü büyütürken yoldaş olmanın onurunu yaşadım. Bazı insanlar var ki yaşarken tarihe malolurlar. Sırrı Süreyya Önder yitirdiğimiz bir canımızdan çok yaşayan tarihimizdir artık. Onun direncini, neşesini, iyimserliğini ve candanlığını devralan milyonlar var. Halklarımızın barışı ve özgürlüğü için tüm varlığını ortaya koyan tarihsel kişiler borcumuzu onun değerlerini başarıya ulaştırarak ödeyebiliriz. Sevgiyle, minnetle, saygıyla anıyorum. Bütün parti camiamızın, halklarımızın ve kıymetli ailesinin başı sağolsun."

Kaynak: t24.com.tr

GÜNCEL Haberleri

SGK radarına girdiler: Emekli bayram ikramiyesi alamayacaklar
Özgür Özel'den Sırrı Süreyya Önder için dikkat çeken mesaj
Abdullah Gül'den çok özel Sırrı Süreyya Önder mesajı
MHP'li Mümtaz'er Türköne, Sırrı Süreyya Önder'in neden erken öldüğünü açıkladı
Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak Konya göndermesi