Hacı Yakışıklı'dan flaş iddia! Yeni Parti'den 10 milletvekili istifa edebilir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yoluna CHP'yle devam edeceğini açıklamasının ardından, siyaset gündemine yeni bir iddia düştü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in CHP’de kalacağı yönündeki açıklamasının ardından gazeteci Hacı Yakışıklı’dan dikkat çeken bir iddia geldi. tv100 ekranlarında konuşan Yakışıklı, YENİ Parti'den 10 milletvekilinin de CHP'ye geçebileceğini iddia etti. Yakışıklı'nın aktardıkları şöyle:

"Aslında şu anda değişim CHP'de oluyor. Yeni olan yeni parti değil. CHP gözükmeye başlıyor. Ve Vahap Seçer kesin ve net açıklamış: 'Biz CHP'deyiz, CHP'de kalacağız' dedi. Bu net açıklamadır. Diğer belediyeler de bu şekilde açıklarsa CHP aslında en aşağıdan başlayıp giderek güçlenen, yukarıdan başlayıp giderek zayıflayan bir yeni parti göreceğiz. Çünkü CHP'de üçüncü yol kapandı. Üçüncü yolcular artık 'Kurultay yapılsın, kim seçilirse seçilsin, yolumuza bakalım, devam edelim' diyor.

CHP'den ayrılıp yeni partiye geçecekler havası esiyordu. Tam tersine, esas tartışmamız yeni partide yaşanacak. CHP, mutlak butlan kararından sonra hemen oluşan üçüncü yolcular trafiğini bu 1-2 hafta içerisinde çözdü ve CHP ile devam edecekler.

'YENİ PARTİ'DE ÜÇÜNCÜ YOLCULAR VAR'


Ama yeni partide de üçüncü yolcular var. Tıpkı CHP gibi, en az 10 milletvekili var. Oradaki üçüncü yolcular henüz ortaya çıkmadı. İstifa edip CHP'ye dönebilirler. CHP'den istifa edip yeni partiye geçenler olabilir, çok az olur. YENİ partiden istifa edip CHP'ye geçme ihtimali olanlar çok daha yüksek. CHP'deki kurultay sonrası yeni parti milletvekili sayısının bir miktar azaldığını görebiliriz.

YENİ parti üçüncü yolcularla anlaşamazsa CHP'ye geçebilir. Onlar şu anda partinin çok kişiselleştiğini, partinin politikalarının tam olarak belirlenemediğini düşünüyor. Bunun içinde Mansur Yavaş yok. Fakat yeni parti içerisinde bu sözleri duyduğum milletvekilleri var."

GÜNCEL Haberleri

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi tarih oldu
Gündemar'dan seçim anketi! 3 adayda Erdoğan'a karşı önde
24 saat hizmet verecek kreşler geliyor! Bakandan çalışanlara müjde
Özgür Özel'den sahalara geri dönüş! İlk adresi belli oldu
Kılıçdaroğlu yeniden adaylığa hazırlanıyor! Yol haritası belli oldu