AKP'nin eski İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımla Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef aldı. Çamlı’nın sosyal medya hesabından yaptığı şu sözler gündemi sarstı: “Kadim bir geçmişe sahip aziz millet ve büyük devlet, kanlı 1923 darbesiyle hesaplaşmadan ve helalleşmeden, yeni, terörsüz ve büyük devlet yolunda ilerleyemez..! Bir düdük çalıp, yeni, onurlu ve beyaz bir sayfa açılmalıdır..!”
“BU PAYLAŞIM CUMHURİYET’E SALDIRIDIR”
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, söz konusu ifadelerin Cumhuriyet’e açık bir saldırı olduğu vurgulandı.
ADD’nin açıklaması şöyle: “AKP eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı adlı şahıs hakkında Cumhuriyet'imizi hedef alan, akıl, izan, edep ve gerçek dışı paylaşımı nedeniyle yaptığımız suç duyurusunu değerli basınımızın ve aziz milletimizin ilgi ve bilgisine sunarız.”