CHP’den ihraç edilen Gürsel Tekin’den sert çıkış: “Bizi partiden atamazsınız, çünkü biz CHP’nin vicdanı, kökleri ve hafızasıyız. İhraç edilen biz değiliz; partinin onurlu geçmişidir.”
Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Gürsel Tekin, yazılı açıklamayla karara sert tepki gösterdi. Partiye ömrünü verdiğini vurgulayan Tekin, alınan kararın kendisini ve yol arkadaşlarını asla onursuzlaştırmayacağını söyledi. Tekin, “Biz bu partinin emektarlarıyız, yıllarımızı ve mücadelemizi verdik. Tarih bu haksız kararları değil, dimdik duran bizleri yazacak” ifadelerini kullandı.
İşte açıklamasının tamamı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak ömrümü verdiğim partiden, suça bulaşmış kişilerin, partinin değil kendi şahsi çıkarlarının temsilciliğini yapanların aldığı bir kararla ihraç edildik. Bu kararın bizim onurumuzu zedelemesi mümkün değildir.
Biz bu partinin emektarlarıyız. Bu partiye yıllarımızı, alın terimizi, mücadelemizi verdik. Bizimle aynı yolda yürüyen binlerce yol arkadaşımızın emeğini yok sayarak kendi düzenlerini sürdürmeye çalışanların vereceği hiçbir karar CHP tarihine gölge düşüremez.
Bugün bizi ihraç edenler bilsinler ki aslında ihraç ettikleri biz değiliz; ihraç ettikleri kendi vicdanlarıdır, partinin onurlu geçmişidir. Bizim varlığımızı yok edemezsiniz. Çünkü biz CHP’nin vicdanıyız, kökleriyiz, hafızasıyız. Şunu açıkça söylüyorum:
Sizler bu partiden gittiğinizde, bu partiyi şaibelerden, kişisel hırslardan arındırdığınızda Cumhuriyet Halk Partisi daha da büyüyecek. Çünkü CHP, birkaç kişinin koltuğunu korumak için tasfiye ettiği insanların değil, Mustafa Kemal’in izinden giden milyonların partisidir.
Bizler, partimizi namussuzlardan, şaibelerden ve kirli düzenlerden temizlemek için mücadelemize devam edeceğiz. İhraç kararlarıyla bizi susturamazsınız. Tarih, bugün alınan bu haksız kararları değil, bu kararların karşısında dimdik duran bizleri yazacaktır.