İstanbul Dahil Çok Sayıda İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı!

Kavurucu sıcaklar yerini gök gürültülü sağanağa bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), önümüzdeki günler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uzun süredir etkisini sürdüren bunaltıcı sıcaklıkların ardından Türkiye, yeniden yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

30 Temmuz Çarşamba: Marmara’da Sağanak Alarmı

MGM’nin yayımladığı son tahminlere göre 30 Temmuz Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul başta olmak üzere Edirne, Kırklareli ve Kocaeli’de gök gürültülü sağanak bekleniyor. Vatandaşların ani su baskınları, yıldırım ve dolu riskine karşı dikkatli olması çağrısı yapıldı.

31 Temmuz Perşembe: Yağış Etkisi Genişliyor

Perşembe günü yağışlı hava etkisini doğu ve kuzeye doğru artıracak. MGM, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Ardahan’da gök gürültülü sağanakların etkili olacağını bildirdi.

Yetkililer, yağışların yer yer kuvvetli olabileceğini vurgulayarak, özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayanları tedbirli olmaya davet etti.

GÜNCEL Haberleri

Tevfik Göksu : CHP'ye oy verenler pişman, AK Parti İstanbul'u geri alacak
En başarılı 5 belediye başkanı! Listede Çerçioğlu var Yavaş yok
Son ankette makas açıldı! CHP 2.parti konumuna düştü
81 İlde Yeni trafik kuralı yürürlükte: Uymayana 75 bin TL ceza var
Yılmaz Güney tartışması yeniden alevlendi: Nur Sürer’den sert savunma