İstanbul'da Hissedilen Deprem: Naci Görür'den Önemli Uyarı Geldi!

AFAD, İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında bugün saatlerde meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Kısa süreli panik yaratan sarsıntı, İstanbul'un birçok ilçesinde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında saat 14.24'te meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, İstanbul’un birçok ilçesinde hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Naci Görür'den Dikkat Çeken Açıklama

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yaptı.

Görür, şunları ifade etti.

"Marmara Denizinde, Silivri açıklarında 4,1 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fayı üzerinde daha önce 6,2 ile kırılmış fayın kırılmayan bir kısmı üzerinde, artçı olmalı. Kumburgaz Fayı zorlanıyor ve üzerindeki stres alanı değişime uğruyor. Yerel ve merkezi yönetim dikkatli olmalı."

GÜNCEL Haberleri

Memleketini duyanlar çok şaşırıyor! Herkes İzmirli sanıyordu
Kılıçdaroğlu'nu hedef alan gazeteciye AK Parti'den tepki! Kınıyor, lanetliyoruz
Özgür Özel: AK Parti'nin projesine sahip çıktı! Kiralık sosyal konut fikrinin sahibi biziz
Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Cumhuriyet yazarının yazılarına son verildi
En zararlı kuruyemişler açıklandı: Masum görünen atıştırmalıklar risk saçıyor