Kapadokya'da korkunç olay! Bakan Akın Gürlek 3 savcının görevlendirildiğini duyurdu

Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacasının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili ivedilikle soruşturma başlatıldığını ve 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı.

Ulusal Post - Nevşehir'in Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesinde can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin yaralandığını duyurdu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın ardından adli makamların harekete geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Nevşehir’imizin merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde meydana gelen peribacası çökmesine ilişkin Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızca ivedilikle soruşturma başlatılmış, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz ve 2 Cumhuriyet Savcımız görevlendirilmiştir.”

Gürlek, açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

“İlk belirlemelere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında kalmış olabilecek diğer kazazedelerin tespit edilmesi amacıyla arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını koordineli ve yoğun bir şekilde sürdürmektedir.”


“Hayatını Kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet Diliyorum”

Olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Adalet Bakanı Gürlek, yaralılar için de acil şifa temennisinde bulundu.

Gürlek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının bir an önce olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum.”


“Rabbim Ülkemizi ve Aziz Milletimizi Her Türlü Kaza ve Afetten Muhafaza Eylesin”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Göreme’de meydana gelen peribacası çökmesinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Gürlek, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Nevşehir’imizde yaşanan bu acı olaydan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü kaza ve afetten muhafaza eylesin.”

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma ve bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin İsrail seçimlerine müdahale ettiği iddiasına DMM'den yanıt
Erhan Usta'dan Bahçeli ve Dervişoğlu'nun kol kola yürüyüşüne tepki
Özgür Özel'den Mustafa Sarıgül açıklaması: Gözyaşları içinde anlattı
CHP'de kurultay takvimi 15 gün ertelendi
Son dakika! Erdoğan'dan İspanya'daki tren faciası sonrası ilk mesaj