Kılıçdaroğlu, 'yapmayacağız' demişti: Özgür Özel yarın Meclis'te konuşacak

CHP’de liderlik restleşmesi Meclis’e taşındı. Kılıçdaroğlu’nun bu hafta grup toplantısı yapmama kararına karşılık veren Özgür Özel, yarın TBMM’de kürsüye çıkmak için Meclis Başkanlığı’na resmi başvuruda bulundu.

"Mutlak butlan" davasının ardından CHP içinde derinleşen liderlik ve meşruiyet krizi, TBMM Grubu'na da yansıyor. Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin bu hafta Meclis'te grup toplantısı yapmama kararı almasının ardından harekete geçen Özgür Özel cephesi, milletvekili grubundaki sayısal çoğunluğa dayanarak yarın grup toplantısı yapma kararı aldı.

TBMM Başkanlığı'na resmi başvuruyu yapan Özel, bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayarak "olağanüstü kurultay" ve "saha ziyaretleri" gündemiyle kritik kararlara imza attı.

Kılıçdaroğlu ise 23 Haziran salı günü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'ni (PM) toplayacak. 
 

GÜNCEL Haberleri

Af çıkacak iddiaları gündemde! AK Parti genel af kapısını aralıyor mu?
CHP'den istifa eden Ümit Dikbayır'a AKP'den teklif
Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi tarih oldu
Hacı Yakışıklı'dan flaş iddia! Yeni Parti'den 10 milletvekili istifa edebilir
Gündemar'dan seçim anketi! 3 adayda Erdoğan'a karşı önde