Kimse almayınca marketler fiyatını 9,90 TL'ye kadar düşürdü! Tarlada karpuzlar çürüyor

Yaz başlangıcında kilogram fiyatı 50 liralara kadar dayanan karpuzun fiyatı marketlerde 9,90 TL'ye kadar düştü. Tarla fiyatı 2 liralara kadar gerileyince çiftçiler satmak istemedi. Karpuzlar çürümeye başladı.

Evrensel'in aktardığı habere göre; Artan gübre ve mazot fiyatları çiftçinin maliyetlerini 3-4 kat artırdı, karpuz tarlada kaldı. Karpuzun raf fiyatı 20 lira, çiftçi tarlada kilosunu 2 liraya bile satamıyor.

SOSYAL MEDYADA OLAY OLAN SÖZLER

Bir çifti sosyal medyada yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Çiftçi yaptığı açıklamada '' Bir daha karpuz ekmeyeceğim. Maliyetler üç kat arttı. Mazot fiyatları cep yakıyor. Marketler kilosunu 20 liradan bile satarken biz tarlada 2 liraya satamıyoruz. Tarlada kalan karpuzlarımız yanıyor, büyük zarar ettim! Artık karpuz ekmeyeceğim'' ifadelerine yer verdi. 

KOCAELİ'DEKİ KARPUZ FİYATLARI REKOR KIRMIŞTI

Çok değil sadece 1 ay önce karpuz rekor fiyata satılıyordu. Özgür Kocaeli gazetesinden Yavuz Solmaz'ın aktardığı haberde; Rekor kıran karpuz fiyatları için şu ifadelere yer verilmişti.

Kocaeli’de semt pazarları ve manav tezgâhlarında karpuz fiyatları rekor seviyeye çıktı.

İl genelinde kilosu 60 TL’ye satılan karpuzun ortalama 8-10 kilogramlık bir tanesi 400-550 TL arasında alıcı buluyor. Yüksek etiketler alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi. Gazetemize ulaşan vatandaş; “Eskiden bütün karpuz alırdık, şimdi dilimle alıyoruz. 500 lira verip eve koca karpuz götürmek neredeyse lüks oldu” dedi. Manavlar ise talebin dilim satışa kaydığını, bazı müşterilerin 1-2 kiloluk parça karpuz istediğini belirtiyor.

KARPUZ 10 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ

Bir zincir marketin internet sitesine bakıldığında karpuzun kilogram fiyatının 9,90 TL'ye kadar düştüğü görüldü.

GÜNCEL Haberleri

Hapis cezası alan Fatih Altaylı'dan YouTube kararı: Ara vermişti, rest çekti geri dönüyor
Thüringen’de Büyük Dolandırıcılık: Bilgisayarına Uzaktan Erişim İzni Veren 63 Yaşındaki Adamın 120 Bin Eurosu Buhar Oldu
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde aile katliamı
Almanlar milli takıma güvenmiyor: 2026 Dünya Kupası için beklenti çok düşük
Almanya’da alkollü sürücü otobanda 40 kilometre ters yönde gitti! Polis güçlükle durdurdu