Mahkemeden CHP'ye kötü Gürsel Tekin'e iyi haber

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı için yaptığı itiraz reddedildi. Mahkeme, Özgür Çelik'in yerine görevlendirilen Gürsel Tekin'in görevine devam etmesine karar verdi.

CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım atanmasına ilişkin yaptığı itiraz, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedildi. Böylece, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararla göreve getirilen Gürsel Tekin, kayyım olarak görevine devam edecek.

Partinin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen başkan Özgür Çelik ve yönetimi, mahkemenin tedbir kararıyla görevden alınmıştı. CHP, bu karara karşı istinaf yoluna gitmiş olsa da talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi.

 Son Durum:

  • Kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, görevine devam edecek.

  • Dava dosyası, istinaf süreci sonuçlanana kadar kapatılmayacak.

  • Bir sonraki duruşma tarihi: 21 Kasım.

CHP'de İstanbul İl Başkanlığı üzerinden süren gerilim, mahkeme kararının ardından yeni bir boyut kazandı. Parti içinden ve kamuoyundan gelecek tepkiler merakla bekleniyor.

GÜNCEL Haberleri

Af çıkacak iddiaları gündemde! AK Parti genel af kapısını aralıyor mu?
CHP'den istifa eden Ümit Dikbayır'a AKP'den teklif
Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi tarih oldu
Hacı Yakışıklı'dan flaş iddia! Yeni Parti'den 10 milletvekili istifa edebilir
Gündemar'dan seçim anketi! 3 adayda Erdoğan'a karşı önde