Mahmut Tanal’dan Mansur Yavaş Soruşturmasına Sert Tepki: “Sandıkla Geleni Kumpasla Gönderemezsiniz!”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan konser harcamaları soruşturması, siyasetin gündemine oturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sürece sert tepki gösterdi.

Tanal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tanal takipçilerine "Yargı sopasıyla demokrasiye ayar veremezsiniz. İktidara yakın medya üzerinden sızdırılan haberlerle öğrendik ki; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mansur Yavaş hakkında “konser soruşturması” bahanesiyle İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istemiş. Bu girişim hukukun değil, siyasetin talimatıdır. Anayasa’nın 2. maddesinde tanımlanan “hukuk devleti” ilkesi, keyfi ve seçici soruşturmalarla çiğnenmektedir. Yerel yönetimlerin özerkliğini güvence altına alan Anayasa’nın 127. maddesi, bu tür siyasi operasyonlarla fiilen askıya alınmaktadır. Mansur Yavaş’ın tek “suçu”; ihaleyi yandaşa değil, hizmeti halka vermesidir. Suçladığınız şey görevini yapmak, Ankara halkına hesap vermektir. Bugün hedefiniz Mansur Yavaş, yarın halk iradesidir. Unutmayın: Sandıkla geleni, kumpasla gönderemezsiniz. Bu millet, iradesine sahip çıkmayı iyi bilir. Hukuku siyasete kalkan yapanlar, bir gün o kalkanın altında kalır." diyerek seslendi.

GÜNCEL Haberleri

Mansur Yavaş soruşturması: Ali Mahir Başarır tepki gösterdi! Sizden korkan sizin gibi olsun!
Mansur Yavaş için beklenen oldu! Savcılık harekete geçti
İrem Derici, Ünlüleri Hedef Alan Ahmet Hakan'ı Fena Haşladı
Meteoroloji’den 6 İl İçin Kritik Uyarı: Birden Bastıracak, Saatlerce Sürecek!
20 Yeni Eurofighter Geliyor: Almanya Savaşa mı Hazırlanıyor?