Merz’e Öfke Dinmiyor: Binlerce Kadın Berlin’de Sokağa Çıktı

Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in “şehir görünümü” açıklamaları ülkede büyük tepki çekmeye devam ediyor. Berlin’de binlerce kadın, Merz’in sözlerine karşı “Biz kızlarız” sloganlarıyla sokağa çıktı.

CDU Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık, kadın hakları, çeşitlilik ve demokrasi vurgusu yaptı. Gösteriye çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve öğrenci grubu destek verdi. Eylem boyunca “Kadınlar susmaz”, “Biziz şehir yüzü” ve “Korku değil umut büyüsün” sloganları atıldı.

Tepkilerin fitilini Merz’in geçtiğimiz hafta yaptığı şu sözler ateşledi:

“Hiçbir şeyi geri almıyorum, kızlarınıza sorun ne demek istediğimi.” 

Bu açıklama, kadın örgütleri ve göçmen kökenli gruplar tarafından “küçümseyici ve dışlayıcı” olarak değerlendirildi. Sosyologlar, Merz’in ifadelerinin “ırkçı çağrışımlar taşıdığını” ve toplumsal kutuplaşmayı artırdığını vurguladı.

Eylemciler, “Siyasetin dili birleştirici olmalı, ayrıştırıcı değil” mesajını verdi. Berlin ve Potsdam’daki gösterilerin ardından Hamburg, Köln ve Frankfurt’ta da benzer protestoların planlandığı bildirildi.

Katılımcılar Merz’e tek bir cümleyle yanıt verdi:


“Biz şehrin yüzüyüz, sorun değiliz!”

GÜNCEL Haberleri

İddia : Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki ilk hedefi belli oldu
Fatih Altaylı Butlan kararı sonrası olası senaryoları anlattı: Ankara'da konuşulan seçim tarihini duyurdu
Ersan Şen : Kılıçdaroğlu CHP'yi kurultaya götürmeyebilir
Kılıçdaroğlu genel merkeze geldiği gün 3 vekil istifa edecek
Muharrem İnce’den CHP açıklaması: Herkesi sakin olmaya davet ediyorum